Velkommen til trening på Brandsrud

Er du ny som hundeeier og vil være i et miljø der du og hunden kan treffe andre for enkel trening?

Da kan vi anbefale onsdagstrening hvor vi legger opp til litt felles aktiviteter under veiledning av en fra
Bruks-lydighetskomiteen.


Disse onsdagstreningene annonseres også på facebook.
Har du valp eller unghund og vil trene mer fast enn på miljøtrening på onsdager?


Ta kontakt med Bruks-lydighetskomiteen - vi setter opp treningsgrupper hvis det er tilstrekkelig antall interesserte.Vil du ta et steg videre og trene innenfor RIK eller LP?


Innenfor RIK arrangerer vi årlig RIK grunnkurs og figurantkurs og kurs for de som ønsker å ta ferdselsprøve.


Innenfor LP setter vi opp treninger i grupper både for deg som er ny og for deg som allerede har kommet til start.


Instruktørkurs NKK, trinn1


Vil du bli en bedre hundefører og veileder for andre?

 

NSchK avd Hedmark ønsker å øke kompetansen for medlemmer som har vist ekstra treningsvilje og deltatt i programmer der målet er å komme til start i en konkurranse. Klubben trenger flere medlemmer med bedre teoretisk ballast både som trener av egen hund og som veileder av andre enten dette er miljøtrening eller organiserte kurs.

 

Vi har derfor søkt NKK om å holde et instruktørkurs etter deres program som fører til godkjenning som instruktør, NKK Trinn1.

Hilde Ulvatne Martinsen vil være instruktør på kurset som starter i september og går over fire helger med eksamen i desember 2023. Det er både en teoretisk og praktisk eksamen. Helgene er 16.-17. september, 14.-15. oktober, 11.-12. november og 9.-10. desember (eksamen).

Dette er en utdanning som krever et særlig engasjement for å gjøre andre gode ved å utvikle seg selv. Lærdommen kommer selvsagt til gode i eget hundehold.

 

De formelle kravene for å kunne ta eksamen kan du lese her (UtdanningsplanTrinn1-2017.pdf (nkk.no). For LP er terskelen en LP 1 tittel, dvs tre førstepremien eller gjennomført LP 2 med minimum en andre premie i klassen. For RIK er det krav om SL1, IGP1 eller RRP/RSP1. Øvrige krav er motivasjon og egnethet, som vurderes av klubben ut fra kjennskap til søkerne. Kursleder er klar over at de for melle kravene for å ta eksamen og bli NKK godkjent instruktør ikke vil være oppfylt ved kursstart. Dette vil ikke være et hinder for deltagelse. Viktig er både motivasjon og egnethet for å gjennomføre et krevende kursopplegg.

 

Det er ti plasser på kurset og prisen blir omlag 2000 kroner per person. Gjennom vinteren og våren har flere medlemmer deltatt på forpliktende organisert opplegg i RIK og LP og disse vil ha fortrinn.

 

Informasjon om kurset kan du få av Britt Haugen eller Jan Larsen som vil være kursansvarlige.

Frist for søknad med kort CV som hundefører, og egen motivasjon, sendes schaeferhedmark@gmail.com innen 1. juni 2023.

Bruks- og lydighetskomite

Ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på.


Britt Haugen (leder) RIK ansvarlig | epost: nygata14@gmail.com

Lisbeth V. Hyllvang - brukshundansvarlig

Heidi Brekke

Ivar Smedsrud

Trine Uthus

Berit Elisabeth Skogen

Roar Berø

Jan Larsen